29.9.

Influenssarokotukset Alppikadun kampuksen opiskeluterveydenhuollossa

Influenssarokotukset sote-alan opiskelijoille sekä riskiryhmille alkavat vk:lla 44. Influenssarokotepäivät 31.10., 2.11. ja 3.11. klo 9-14 välisenä aikana. Mikäli olet sote-alan opiskelija ja harjoittelusi alkaa 31.10. tai aikaisemmin, voit hakea influenssarokotteen jo 14.10. tai 19.10. klo 8-10.30.

Lue koko juttu H.S

19.9.

Opintotoimiston etäpalvelu

Bookings- varausajat: Tiistaisin klo 14:00 - 16:00 Keskiviikkoisin klo 08:30 - 10:00 Huom! Yksi varattu aika on 20 minuuttia.

Lue koko juttu HeiJen

VR:n tilapäinen opiskelijatodistus poistumassa käytöstä

VR poistaa tilapäisen opiskelijatodistuksen käytöstä

Lue koko juttu HeiJen

9.9.

Opiston olohuone- podacast: Opiskelijoiden ääni (jakso 71)

Tänään podcastissa esittäytyy kaksi tutoria/södeläistä, jotka kertovat opiston olohuone- podcastin muutoksista syksyllä 2022.

Lue koko juttu TuoJar

8.9.

AMIS2022 -verkkokyselyyn vastaaminen

Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU ry AMIS-tutkimus 2022

Lue koko juttu SuoMia

26.8.

Opintotoimistojen aukioloajat

Palvelupisteet palvelevat seuraavasti: Helsinki, Alppikatu Ma ja To klo 10:00 - 12:00 ​​​​​​​​Helsinki, Sturenkatu Tiistaisin klo 9:30 - 11:30 Lahti Ma ja To klo 10:00 - 12:00 Oulu Ma ja To klo 10:00 - 12:00 Loma-aikojen poikkeusajat ilmoitetaan aina erikseen.

Lue koko juttu HeiJen

12.8.

Opiston olohuone- podcast: Vuoden aloitus (jakso 70).

Lukuvuoden ensimmäinen jakso. Tänään fiilistellään lukuvuoden ensimmäisiä opiskelijakahveja. Lisäksi kysytään kahdelta opiskelijalta, miten opinnot ovat lähteneet käyntiin. Lopuksi esitellään meidän uusi kuraattori Maarit.

Lue koko juttu TuoJar

1.8.

Helsingin kampuksen opiskeluhuolto syksy 2022

Lue koko juttu TuoJar

Lahden-kampus, HYGIENIAPASSITESTI, syksy 2022

Hyväksytysti suoritettu hygieniapassitesti oikeuttaa hygieniapassiin. Suomen elintarvikelain mukaan hygieniapassi tarvitaan, mikäli työntekijä käsittelee työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Hygieniapassi tarvitaan, mikäli työskennellään esim. kahvilassa, ravintolassa, suurkeittiössä, kioskissa, pikaruokaravintolassa, elintarvikemyymälässä, päiväkodissa tai elintarvikkeita valmistavassa tehtaassa.

Lue koko juttu SalEev

13.5.

MAKSUTON EHKÄISY PÄIJÄT-HÄMEESSÄ

MAKSUTON EHKÄISY PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu alkaa Päijät-Hämeessä maanantaina 6.6.2022. Kokeilun tavoitteena on parantaa nuorten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä, vähentää ei-toivottuja raskauksia ja raskaudenkeskeytyksiä ja tätä kautta edistää nuorten hyvinvointia ja terveyttä ja vähentää inhimillistä kärsimystä. Maksuttoman ehkäisyn valikoimaan kuuluvat kondomit, kierukat, kapselit, renkaat, laastarit, mini- ja yhdistelmäpillerit. Jos sinulla on ehkäisymenetelmä käytössä, voit tarkistaa oheisesta linkistä, kuuluuko valmisteesi maksuttoman ehkäisyn valikoimaan https://paijat-sote.fi/ela-hyvin/seksuaaliterveys/ (linkki avautuu lähempänä aloitusaikaa). Jos ehkäisysi kuuluu maksuttoman ehkäisyn piiriin, voit tulla noutamaan lisää valmistetta ilman ajanvarausta opiskeluterveydenhuollon toimipisteestä tiistaisin klo 13 - 15. Ota mukaasi Kela-kortti ilmoittautumista varten. HUOM! Aloitusviikolla poikkeavat jakelupäivät: keskiviikko 8.6. klo 13-15 ja perjantaina 10.6. klo 9-11. Jos sinulla ei ole käytössä ehkäisymenetelmää, haluat vaihtaa menetelmää tai valmisteesi ei kuulu valikoimaan ja haluat vaihtaa sen maksuttomaan, varaa aika omalle terveydenhoitajalle sähköisesti https://paijat-sote.fi/ela-hyvin/seksuaaliterveys/alle-25-vuotiaiden-maksuton-ehkaisy/. (linkki avautuu lähempänä aloitusaikaa). Jos et löydä vapaita aikoja, voit varata ajan muille opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajille. Kesän aikana voit myös varata ajan tai kysyä neuvoa soittamalla takaisinsoittojärjestelmäämme p. 044 416 3658 (27.6. - 12.8.). Ystävällisin terveisin: Opiskeluterveydenhuollon väki Opiskeluterveydenhuolto Harjukatu 48, MASTO-siipi, 6. krs

M.A

29.4.

Opiston olohuone-podcast: keskittyminen.

Tänään keskustelimme keskittymisestä. Miksi se on toisinaan vaikeaa ja mitä sille voi tehdä? Lopuksi vielä pohdimme, mikä on vapun tärkein ruoka-aines.

Lue koko juttu TuoJar

1.4.

Opiston olohuone- podcast: Hyvä uni.

Opiston olohuone- podcast on palannut! Jatkossa julkaisemme uuden jakson kerran kuukaudessa. Tänään Jari, Miranda ja Annukka keskustelee Hyvän unen merkityksestä ja antaa vinkkejä, mikä voisi auttaa unen laadun parantamiseen. Tämä ja kaikki jaksot kahden vuoden ajalta löytyy soundcloudista.

Lue koko juttu TuoJar

28.2.

Keskustelutukea liittyen Ukrainan kriisiin.

Ukrainan kriisi järkyttää ja hämmentää meitä kaikkia. Osalle meistä voi nousta esiin huoli läheisistä, jotka elävät tämän katastrofin keskellä, eikä jatkuva uutistulva helpota asiaa, vaan se saattaa lisätä epätietoisuutta ja epävarmuutta. Kaiken tämän keskellä on tärkeää, että voit keskustella asiasta turvallisen läheisen kanssa. Jos huoli Ukrainan kriisistä vaivaa ja se vaikuttaa omaan arkeesi, niin voit halutessasi tulla keskustelemaan SDO:n opiskeluhuollon kanssa. Oppilaitoksen kuraattorit ja psykologit ovat tavattavissa sinua varten. Tärkeää on ettet jää tunteiden kanssa yksin.

Lue koko juttu TuoJar

26.11.2021

Lataa omaSDO puhelimeesi

omaSDO on tärkeä osa opintojasi. Sieltä näet muistutuksia ja kampuksia koskevia tärkeitä uutisia. Saat haettua myös tarvitsemaasi tietoa esim. opiskeluhuollosta, tai vaikka opettajan puhelinnumeron. Näet myös vinkkejä opiskelijahyvinvointiin :)

Lue koko juttu PaaMar

17.6.2021

Tsemppi

Jokaisella kampuksella toimii Tsemppi. Tsempissä päivystää pedagoginen valmentaja, jolta saat tukea oppimiseen ja opiskeluun, arjen haasteisiin ja omiin erityistarpeisiisi opintoihin liittyen. Voit hakea apua myös uraohjaukseen ja työnhakuun liittyvissä asioissa.

Lue koko juttu PaaMar

22.1.2021

Opiskeluhuolto Helsinki

Tukea opiskeluhuollosta.

Lue koko juttu TuoJar

18.9.2020

Be Curious- Go Global! Ulkomaanjaksolle?

Kiinnostaisiko ulkomaanjakso osana opintoja? Hakea voi jatkuvasti. Korona pandemia on esti opiskelijoiden harjoittelujaksot ulkomailla lähes kaksi vuotta. Toiveissa on, että koko maailma yhdessä toimimalla voittaa korona-viruksen - rokotuskattavuus tärkeää, jotta kansainvälinen liikkuvuus voisi turvallisesti jatkua. Hakulomake Wilmassa on avoinna SDO:n tarjoamille kansainvälisille liikkuvuusjaksoille jatkuvasti. Suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa! Vaihtojaksolle hakeminen oman wilman kautta, hakuohjeet tässä tiedotteessa. Lue lisää: Miten pääsen kansainväliselle työssäoppimisjaksolle? Kaikki alkaa Wilma-hakemuksen täyttämisestä. Millaisia vaatimuksia on? Mihin voisin lähteä?

Lue koko juttu RamHel

Vanhat tiedotteet

Kaikki löytyneet tiedotteet näkyvät jo tiedotelistassa.