Be Curious- Go Global! Ulkomaanjaksolle?

Kiinnostaisiko ulkomaanjakso osana opintoja?
Hakulomake Wilmassa on avoinna SDO:n tarjoamille kansainvälisille liikkuvuusjaksoille jatkuvasti. Vaihtojakso ulkomaisella työpaikalla suunnitellaan aina osaksi tutkinto-opiskelua.

Suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa! Vaihtojaksolle hakeminen oman Wilman kautta, hakuohjeet tässä tiedotteessa.
Lue lisää: Miten pääsen kansainväliselle työssäoppimisjaksolle? Kaikki alkaa Wilma-hakemuksen täyttämisestä.
Millaisia vaatimuksia on? Mihin voisin lähteä?

Be Curious- Go Global!

Suomen Diakoniaopistossa  voit suorittaa osan ammatillisista opinnoistasi ulkomailla. Ulkomaanjaksot ovat yleensä 4-7 viikon mittaisia, mutta niitä räätälöidään opiskelijan yksilölliseen opintopolkuun sopivaksi. Uudella Erasmus+ kaudella 2021-2027 myös ryhmäliikkuvuudet ovat mahdollisia.  Ammatillisen osaamisen lisäksi ulkomaan vaihtojaksot parantavat kielitaitoasi ja opit toimimaan erilaisissa ympäristöissä ja kulttuureissa. Ulkomaanjakso kartuttaa ammatillista osaamistasi, erityisesti elinikäisen oppimisen avaintaitoja, ongelmanratkaisukykä sekä luovuutta ja joustavuutta uusissa tilanteissa.

Hakulomake on jatkuvasti auki Wilmassa. 

Jos suunnittelet kansainvälistä vaihtojaksoa ulkoamilla osana opintojasi, täytä hakemus kansainväliselle jaksolle. Löydät hakemuksen Wilmasta omalta etusivultasi oikealla yläkulmassa olevasta valikosta: 

Valitse Hakemukset ja päätökset välilehti ja avautuvasta ikkunasta Tee uusi hakemus: hakemus KV-vaihtoon. 

Täytä lomake ja osoita se omalle ryhmänohjaajallesi ja oman kampuksesi kansainvälisen toiminnan yhteyshenkilölle. Kampusten yhteyshenkilöt tämän tiedotteen lopussa 

Erasmus + vaihtoihin on  mahdollista hakea kaikkiin EU-maihin. Erasmus+ hankkeiden puitteissa yhteistyötä on ollut työpaikkojen kanssa erityisesti Saksassa, Ranskassa, Hollannissa, Pohjoismaissa, Virossa ja Puolassa sekä Maltalla. Espanjassa, Italiassa ja Portugalissa muutamia paikkoja, joten kannattaa hakea myös muita kohteita. Erasmus+ kaudella 2021-2027 myös Euroopan ulkopuolella on mahdollista suorittaa vaihtojaksoja 20% koko hankebudjetista vuosittain. Jos sinulla työpaikka tiedossa EU:n ulkopuolisessa maassa, voimme suunnitella, olisiko vaihtojakso osana opintoja mahdollinen myös EU:n ulkopuolella. SDO:lla on ollut aikaisempia yhteistyökumppaneita mm. Pohjois-Irlannissa, Thaimaassa, Nepalissa ja Namibiassa. 

Tärkeimmät valintaperusteet kansainvälisille työssäoppimisjaksoille:

            Kansainväliseen vaihtoon lähtiessä joutuu täyttämään monia lomakkeita sekä osallistumaan valmennustapaamisiin.

            Kun vaihtojakso varmistuu, tarpeelliset lomakkeet lähetetään sinulle SDO:n spostiin liitteenä täytettäväski.

            Tästä voit lukea vaihdossa olleiden opiskelijoiden blogeja:-)

Suomen Diakoniaopisto myöntää opiskelijoilleen Erasmus+ apurahan vaihtojaksolle. SDO hakee  vuosittain uusia Erasmus+ hankeprojekteja, joten kohteet ja mahdollisuuden muuttuvat jatkuvasti.  Opiskelijan Erasmus+ apuraha kattaa yleensä matka- ja majoituskulut. Jokaisella vaihtoon lähtijällä tulee olla oma matkavakuutus.

Keskustele hyvissä ajoin, mielellään puoli vuotta ennen vaihtojaksoa, ryhmänohjaajasi, opon ja oman kampuksen yhteyshenkilön kanssa mahdollisuudesta suorittaa työssäoppimisjakso ulkomailla. Vaihtojaksolle tehdään aina koulutussopimus sopivaan tutkinnonosaan. Maan/kohteen valintaan vaikuttaa oma osaamisalasi ja mahdollinen aikaisempi työkokemuksesi. Valinnainen tutkinnon osa Kansainvälisissä työtehtävissä toimiminen (15 op) on helppo yhdistää vaihtojaksoon ulkomailla.
Jokaisella kampuksella tai verkossa online kokouksena järjestetään kansainvälisen toiminnan infoja erikseen sovittavana ajankohtana. Seuraa omaSDO uutisia ja Wilman tiedotteita.

Kansainvälisen toiminnan työryhmä SDO:ssa

Kansainvälisten liikkuvuushankkeiden koordinaattori Heli Ramula, yhteyshenkilö kaikki Helsingin Kampukset 

Kampusyhteyshenkilö Isto Kuukka, Alppikadun Kampus

Kauneudenhoitoalan kampusyhteyshenkilö SKY-Opisto, Anna-Liisa Halsas-Lehto

Kampusyhteyshenkilö Oulu, Marianne Tapper

Kampusyhteyshenkilö Lahti, Heidi Saarela

Yhteyshenkilöiden sähköposti: [email protected]